export什么意思

和鸭撞了个满怀

英 [ˈekspɔːt]    美 [ɛkˈspɔrt]

n.出口;输出    comp.出口的;输出的

vt.出口;输出;传播;输出;导出;  vi.出口;输出物资

短语:for export   为了出口     export license   出口许可证

搭配词:

goods / services / values / culture / inflation

变形:过去式 exported     过去分词 exported     现在分词 exporting

第三人称单数 exports      复数 exports

例句:

1. Sugar is Fiji's second biggest export earner.

糖是斐济第二大出口创汇产品。

2. Rubber became Liberia's most important export.

橡胶已成为利比里亚最重要的出口商品。

3. In June, Indian officials suspended the company's export licence.

6月份,印度政府官员暂时吊销了该公司的出口执照。

4. This allows us to export many goods at unbeatable prices.

这使得我们能够以具有绝对优势的价格出口很多商品。

5.An improvement of the road network was considered necessary to ensure the import and export of goods to the district.

通过改善交通网络来保障该地区的货物进出口被认为是必要的。

AiPPT