export的用法总结

正香教育
用作不及物动词
S+~(+A)
This company doesnt export.
该公司不作出口生意。
用作及物动词
S+~+ n
We now export all kinds of industrial products.
我们现在出口各种工业产品。

扩展资料

  用作名词(n.)

  These cars are made for export.

  这些汽车是为出口而生产的。

  例句:

  1. There is nothing sinister or conspiratorial about the export licensing system.

  这种出口许可制度没有任何阴险或者见不得人的东西。

  2. Purchase tax was not payable on goods for export.

  出口商品不需要交购买税。

  3. As the domestic market becomes saturated, firms begin to export the product.

  由于国内市场饱和,各公司开始外销。

  4. The Institute of Export now fears that 100,000 jobs will go.

  现在出口协会担心将失去10万个工作机会。

ZESTRON