计算机操作系统问题求解(求解答) 200

Task1(4marksintotal)Onafictitiouscomputerof32bits,pagingmemorymanagementsystemisusedt... Task 1 (4 marks in total)
On a fictitious computer of 32 bits, paging memory management system is used to manage its main memory (physical memory), 1G in size. In this computer, all the main memory can be used for user processes (i.e., ignoring the memory requirement for the operating system). A program requires an array of 1024 elements, and each element requires 2M memory. To run this program, 2G memory space is thus needed for the array:
2M×1024 = (2×2^20)×2^10=2×2^30=2G
For this assignment, we use this measure system:
1K=2^10=1024,
1M=1K×1K=2^10×2^10=2^20, and
1G=1K×1M=2^10×2^20=2^30
Explain how the computer system accommodating the 2G memory requirement by only using 1G physical memory. Assume that the page size is 2M, and so is the page frame size (This extraordinarily big size is chosen to make the calculation easier in this assignment task).
In your explanation, you should address the following issues. You don’t have to address them in the exact order listed below; so long you address all of them. Proper writing is required. After reading your answers to the questions, one should have basic understanding without the need of referring to any other sources. Simply using a few keys to answer each question won’t attract any mark.
1. Explain what logic memory addresses are, what physical memory addresses are, and the relationship between them. [1 mark]
2. What are pages, page frames, page faults, and a page table? [1 mark]
3. In this computer system, how many bits are used for page numbers, and how many bits are used for the addresses inside of a page? What is the maximum number of pages? (Hint: the sum of the bits used for the page numbers and the bits used for the addresses inside of a page should be 32). [1 mark]
4. What is the minimum number of page faults incurred for the program to access each element of the array at least once? What situation makes the access of an element of the array longest in terms of time, and what situation makes the access of an element of the array shortest in terms of time? [1 mark]
Leo_搁浅
换个语言让楼主看看:
    任务1(共4分)
分页内存管理系统是一个32位的虚拟计算机上,用于管理其主要的内存(物理内存),1G大小。在这台电脑,所有的主记忆体,可用于用户进程(即,忽略了对操作系统的内存要求)。程序需要1024个元素的数组,每个元素需要2M内存。为了运行这个程序,2G的内存空间,因此需要为数组:
2M×1024 =(2×2 ^ 20)×2 ^ 10 = 2×2 ^ 30 = 2G
对于这项任务,我们使用此测量系统:
1K = 2 ^ 10 = 1024,
1M = 1K×1K = 2 ^ 10×2 ^ 10 = 2 ^ 20,
1G = 1000×1M = 2 ^ 10×2 ^ 20 = 2 ^ 30
解释计算机系统如何适应只使用1G的物理内存2G内存要求。假定页面大小是2M的,所以是页框的大小(这特大的大小选择在此分配任务计算)。
在你的解释,你应该解决以下问题。你没有解决他们在下面列出的确切顺序,这么长时间你解决所有这些问题。适当的书面要求。看完你的答案的问题,应该有一个基本的了解,没有提到任何其他来源的需要。只需使用几个按键来回答每个问题,也不会吸引任何标记。
1。解释什么是逻辑的内存地址,物理地址是什么,以及它们之间的关系。 [1分]
2。什么是页,页框,缺页,一个页表? [1分]
3。在这台计算机系统中,有多少位用于页码,有多少位页内地址?什么是最大的网页数量是多少? (提示:页码和页内地址的位位的总和应该是32)。 [1分]
4。什么是程序产生的页面错误,至少一次访问数组的每个元素的最低数量?什么情况下,在时间上的一个数组元素的最长的访问,什么情况下的时间最短的数组元素的访问? [1分]
  这样应该简单了...望采纳
追问
- -有米有答案啊~
追答
答案 :4
O2OA翱途开发平台
chinazsj2010
翻译了一下,只提供了第一问,后面就自己计算了。
任务1(4分总)
在一个虚拟计算机的32位,分页存储管理系统是用来管理其主内存(内存),1G大小。在这台电脑,所有主要的内存可用于用户进程(即,忽略存储器要求操作系统)。一个程序需要1024个元素的数组,每个元素需要200记忆。运行这个程序的内存空间,因此需要为阵列:200×1024 =(2×2^20)×2^10 =2×2^30 =2这项任务,我们使用此测量系统:1=2^10 =1024,1=1×1=2^10×2^10 =2^20,1G=1×1=2^10×2^20 =2^30解释如何在电脑系统的内存要求容纳只用一克的物理内存。假设该页面大小为200万,是等页面大小(这非常大的大小选择,使计算更容易在这个分配的任务)。在你的解释,你应解决以下问题。你没有解决他们的确切顺序如下;只要你解决所有问题。适当的书面要求。通过阅读你的答案的问题,应该有一个基本的了解而不需要参考任何其他来源。简单地使用几个按键回答每个问题不会引起任何标记。
1。解释逻辑内存地址,物理内存地址是什么,以及它们之间的关系。[ 1分]
http://www.cppblog.com/mmdengwo/archive/2011/04/25/144957.html?opt=admin
2。什么是网页,页面,页面错误,和一个页表?[ 1分]
http://baike.baidu.com/view/828.htm
http://baike.baidu.com/view/305736.htm
http://baike.baidu.com/view/1177068.htm
http://baike.baidu.com/view/2143270.htm
3。在这个计算机系统,有多少位用于页面的数量,和几位用于地址内的一页?什么是人数最多的网页?(提示:位的用于网页数量和位用于地址在一个页面应该是32)。[ 1分]
4。什么是最低数量的页面错误发生的程序来访问数组的每个元素至少一次?什么情况使访问数组的每个元素的时间最长的,什么情况使访问一个元素的数组,在最短的时间上?[ 1分]
追问
第二题都翻译错了~
百度网友49f7beebc
中文(简体)英语日语Alpha
任务1(共4分)
分页内存管理系统是一个32位的虚拟计算机上,用于管理其主要的内存(物理内存),1G大小。在这台电脑,所有的主记忆体,可用于用户进程(即,忽略了对操作系统的内存要求)。程序需要1024个元素的数组,每个元素需要2M内存。为了运行这个程序,2G的内存空间,因此需要为数组:
2M×1024 =(2×2 ^ 20)×2 ^ 10 = 2×2 ^ 30 = 2G
对于这项任务,我们使用此测量系统:
1K = 2 ^ 10 = 1024,
1M = 1K×1K = 2 ^ 10×2 ^ 10 = 2 ^ 20,
1G = 1000×1M = 2 ^ 10×2 ^ 20 = 2 ^ 30
解释计算机系统如何适应只使用1G的物理内存2G内存要求。假定页面大小是2M的,所以是页框的大小(这特大的大小选择在此分配任务计算)。
在你的解释,你应该解决以下问题。你没有解决他们在下面列出的确切顺序,这么长时间你解决所有这些问题。适当的书面要求。看完你的答案的问题,应该有一个基本的了解,没有提到任何其他来源的需要。只需使用几个按键来回答每个问题,也不会吸引任何标记。
1。解释什么是逻辑的内存地址,物理地址是什么,以及它们之间的关系。 [1分]
2。什么是页,页框,缺页,一个页表? [1分]
3。在这台计算机系统中,有多少位用于页码,有多少位页内地址?什么是最大的网页数量是多少? (提示:页码和页内地址的位位的总和应该是32)。 [1分]
4。什么是程序产生的页面错误,至少一次访问数组的每个元素的最低数量?什么情况下,在时间上的一个数组元素的最长的访问,什么情况下的时间最短的数组元素的访问? [1分]
追问
求答案呀~
chang0224
全英文的,好牛叉的问题~