—What do you think people can do for their aged parents?—They_________ do anything except to be.

—Whatdoyouthinkpeoplecandofortheiragedparents?—They_________doanythingexcepttobewitht... —What do you think people can do for their aged parents?—They_________ do anything except to be with them and be themselves. A.don’t have to B.oughtn’t to C.mustn’t D.can’t 展开
吕蒋云
A

试题分析:don’t have to不必;oughtn’t to不该;mustn’t禁止;can’t不能。句意:你认为人们能为他们的老年父母做点什么?——除了陪伴他们,顺其自然意外,他们不需要做任何事情。结合语境可知选A。
点评:情态动词的考查是初中英语考查的重点,平时学习中一定要熟记这些词的基本词义及用法上的不同,注意其用法及在句子中表达语气的不同。考试中结合语境选择合适答案。