根据短文内容,选择正确答案。China Youth says that more and more girl students have entered college

根据短文内容,选择正确答案。ChinaYouthsaysthatmoreandmoregirlstudentshaveenteredcollegestostudyinre... 根据短文内容,选择正确答案。China Youth says that more and more girl students have entered colleges to study in recent few years. As we know, once the number of boys was larger than that of girls, and the boys did much better than girls in our country for a long time. Now things have changed a lot.In recent years, the proportion of girl students is growing fast. In 1998, about 39.7% of college students were girls. In 2000, it was 41.07% and in 2001, the number was 42.14%.There are several reasons for this.Firstly, there is little difference between boys and girls in their intelligence(智力). That’s to say, girls are as clever as boys. And boys have more interests than girls, so they may not do well in their study.Secondly, girls are more careful and more sensible than boys. They work harder at school and they do better in all exams. Another reason is that with the development of society, people pay more and more attention to girls’ education. 小题1:China Youth says that more and more ______ A.boys are cleverer than girls B.boys can’t go to school C.girls have entered colleges D.girls begin to study at school 小题2:42.14% refers to the number of _________ A.girls at schools at schools in 1998 B.girls in colleges in 2001 C.boys at schools in 2001 D.boys in colleges in 1998 小题3:The writer gave us _________ reasons to explain the question. A.two B.three C.four D.five 小题4:The underlined word “proportion” means _________ in Chinese. A.身高 B.比例 C.特征 D.速度 小题5:Which of the following sentences is TRUE? A.Boys may not do as well in their study as girls because they don’t like studying. B.Boys are much cleverer than girls because they’re interested in many things. C.Girls’ intelligence is the same as boys’. D.Girls study harder, but they couldn’t get higher marks than boys. 展开
 我来答
蛇车竹牙1495
2014-12-29 · TA获得超过135个赞
知道答主
回答量:141
采纳率:87%
帮助的人:71.6万
展开全部

小题1:C
小题2:B
小题3:B
小题4:B
小题5:C


小题1:细节理解题,根据文中语句“China Youth says that more and more girl students have entered colleges to study in recent few years.”理解可知。
小题2:细节理解题,根据文中语句“In recent years, the proportion of girl students is growing fast. In 1998, about 39.7% of college students were girls. In 2000, it was 41.07% and in 2001, the number was 42.14%.
”理解可知。
小题3:细节理解题,根据文中语句“Firstly,…Secondly,… Another reason…
”理解可知。
小题4:细节理解题,根据文中语句“In recent years, the proportion of girl students is growing fast. In 1998, about 39.7% of college students were girls. In 2000, it was 41.07% and in 2001, the number was 42.14%.
”理解可知。
小题5:细节理解题,根据文中语句“That’s to say, girls are as clever as boys.”理解可知。
推荐律师服务: 若未解决您的问题,请您详细描述您的问题,通过百度律临进行免费专业咨询

为你推荐:

下载百度知道APP,抢鲜体验
使用百度知道APP,立即抢鲜体验。你的手机镜头里或许有别人想知道的答案。
扫描二维码下载
×

类别

我们会通过消息、邮箱等方式尽快将举报结果通知您。

说明

0/200

提交
取消

辅 助

模 式