half past six是什么意思

百度网友9cd22d9
  half past six的意思是:六点半。
  例句:
  1.Why don’t we have dinner together at half past six, then go to the cinema.
  那我们六点半一起吃饭,然后一起到电影院。

  2.AT five o'clock the two ladies retired to dress, and at half past six Elizabeth was summoned to dinner.
  五点钟的时候,主人家两姐妹出去更衣;六点半的时候伊丽莎白被请去吃晚饭。

  3.It was half past six; the family had just finished breakfast; the servant was clearing and wiping down the table.
  那时正是六点半;全家刚用过早餐;仆人正在收拾和擦桌子。
AiPPT
l0kasaf
6点30分
表示钟点时间用介词短语“at +数字+past(to)+数字。前面的数字表示“分钟”,后面的数字表示“小时”。如果分钟不超过半小时,选用"past(过)",如果分钟超过半小时,选用"to(差)",刚好一半就用half
希望对你有帮助~~望采纳~~~
当家的HYS

六点半
例句:

1.
I had breakfast at half past six.
我六点半吃的早餐。

2.
I got up at half past six as usual.
我今天个平时一样6点半醒来
EleanoraWong
中文意思是:6点半
nice不爱的god
六点半
half past six