数学题英语翻译

求英语数学题目翻译!threetimesonenumberaddedtofivetimesanothernumberis54.thesecondnumberistwole... 求英语数学题目翻译!
three times one number added to five times another number is 54. the second number is two less than the first.find the numbers
赏书洛蒙
设其中一个数为x,则另一个数为x-2,由已知的;3x+5(x-2)=54,求x
上海辞书出版社