周记一则300字

匿名用户
这周是普通话宣传周,我过得既充实又快乐,收获可大了!

在这次活动中,我听到了一个笑话:一个广东人到外国出差,他走进一家餐厅。一位服务员见了,向他走来,尽量用普通话与广东人交流:“请问您要去(吃)什么?”广东人听不懂服务员说的话,挠了挠后脑勺,才想明白,便说:“我要吃包子。"服务员听了,误以为广东人是要看报纸。她连忙取出本期的报纸递给广东人,广东人见了,心中略有所知,哭笑不得。广东人摇摇头,说:“我要大肥鸡。”服务员说:“现在搭飞机还早呢!”广东人苦笑着。

中国是一个强大的国家,普通话是我国的主要语言,也是世界上使用人数最多的语言,并且是世界上最发展的语言之一。我们作为新世纪的学生,跨世纪的少年,除了要掌握好文化知识,还应该学好普通话。语言是交际的工具,也是社会斗争和发展的工具。俗话说得好:“学好普通话,走遍全国都不怕!”
追问
能不能换一下,普通话宣传周已经过了
追答
欢喜猪猪侠z
It's almost Spring Festival. We can gradually see the flavor of New Year. During the day, there is a smell of rice in the street. In the evening, there are crackling firecrackers in the street. The sky shows beautiful colors and the air smells of firecrackers. Red paper everywhere implies auspiciousness. Every family hung red lanterns to decorate the lonely night with red. It happened that last night there was a little snowflake, which added the Dindal effect to the night, and the snowflakes also turned into auspicious red under the red lantern, as if they were celebrating New Year's Day to people. There will always be a warm and lively feeling. There are so many people in supermarkets, especially in places where dried fruits and candies are sold, that they are simply crowded. Everyone is preparing for the Spring Festival. Everyone is busy at home and outside. I am busy with my family at home. I haven't been free to play with my mobile phone for a long time.
就快要过春节了,已经可以渐渐地看出年味,白天在街道里传来一股饭香味,傍晚大街上有着噼噼啪啪的鞭炮声。天上映出漂亮的颜色,空气中弥漫着鞭炮味。满地的红纸寓意着吉祥。每家每户挂着红色的灯笼给寂寞的黑夜点缀了点点红色。恰巧昨晚飘了一点雪花,雪花给黑夜添加了丁达尔效应,而雪花在红灯笼的照射下也变成了吉祥的红色,好似在给人们拜年。总会有一种温馨热闹的感觉。在超市里的人超级多,尤其是在卖干果和糖果的地方,简直就是人挤人。大家都在为过春节准备年货。不管是家里还是屋外大家都在忙活。我在家也是忙家人忙这忙那的。很久没有闲下来玩手机了。
匿名用户
此处省略300字
追问
我靠,我看你是学弱吧
追答
你妹妹!!!老子是学霸!!不想回答你而已!!
支桐3Q
很好不错能不能换第三单元的作文