求计算机大神解答一下这道题啊!!!

1.Amagneticdiskdrivehasthefollowingcharacteristics:-10,00rpmspinrate-2nshead-to-heads... 1. A magnetic disk drive has the following characteristics:
- 10,00 rpm spin rate
- 2 ns head-to-head switching time
- 3 µs average track-to-track seek time
- 5 platters, 1024 tracks/platter side recorded on both sides, 50 sectors per track on all tracks
a. What is this drive’s storage capacity?
b. How long will it take to read the drive’s entire contents sequentially?
c. What is this drive’s serial access time?
d. What is this drive’s average (random) access time (assuming movement over half the tracks and half the sectors in a track)?
翻译大概如下:
3。一种磁盘驱动器具有以下特点:
- 10.00 RPM的旋转速度
- 2 ns的头 - 头的开关时间
- 3μs的平均轨到轨寻道时间
- 5盘片,1024个磁道/单碟记录在两侧的侧50个行业,每个磁道上的所有曲目
一。该驱动器的存储容量是什么?
二。按顺序读取驱动器的全部内容,需要多长时间?
C。该驱动器的串行访问时间是什么?
四。该驱动器的平均访问时间(随机)(假设超过一半的曲目和一半的行业在轨道运动)是什么?
买欢悦o
sector:扇区 每扇区512字节
track:磁道 每磁道50个扇区
platter :盘片 每个盘片单面是1024个磁道,双面就是1024x2个磁道
容量=5x1024x2x50x512=262144000字节

RPM =revolutions per minute 每分钟多少转
按顺序读取驱动器的全部内容时间
切换时间=5x1024x2x3µs+5x2x2ns=30720µs (5x2x2ns可以忽略)
转一圈时间=60/1000=0.06秒=60毫秒=60000微秒
需要转饿圈数为磁道数=5x1024x2=10240圈
转完时间=60000x5x1024x2=614400000微秒
总读取时间=切换时间+转完时间=614400000微秒+30720微秒=614430720微秒=614秒(切换时间同样可以忽略不计)
Serial ATA 1.0定义的数据传输率可达150MB/sec
Serial ATA 2.0定义的数据传输率可达300MB/sec
Serial ATA 3.0定义的数据传输率可达600MB/sec
匿名用户
不知道
yulotussky
额 能翻译还不能计算?