求翻译!急

Treesareusefultomaninthreeimportantways:theygivehimwoodandotherusefulthings,theygiveh... Trees are useful to man in three important ways:they give him wood and other useful things,they give him cool place,and they help to caused by drought and flood.
Unluckily,in many parts of the world,man has not realized that the third service is the most important.He wants to make money from trees.He cuts them down in large numbers,only to find that he has lost the best friends he has ever had.He is often too lazy to plant and look after new trees,so the forests slowly disappear.
This does not only mean that man will have fewer trees.The results are even more serious:for where there are trees,their roots break up the soil to allow the rain to sink in.Rocks also prevent the soil from being washed away easily by heavy rain;but where there are on trees,the rain will fall on the hard ground and flow away,causing floods and carrying away the rich top-soil.When the top-soil is gone,nothing is left but useless desert.
FreyaZyy
树在3个方面对人类来说非常有用:它们提供木材和其他有用的东西,它们可以遮阴以及使其免于干旱和洪水。
不幸的是,世界上很多地方的人们并没有意识到最重要的第三点用处。他们想通过树来赚钱。他们砍伐了大量的树木,最后却发现失去了他们曾经最好的朋友。他们懒于种植新的树种并且不加以保护。长此以往,森林在慢慢消失。
这不仅仅意味着人们将拥有更少的树木。对于曾经生长树木的土地问题更加严重。树根扎进土地使得雨水可以渗透。岩石保护泥土不会很容易被雨水冲走。但这是在有树木的条件下。没有树,雨水会落在坚硬的土地上流走,造成洪水并带走营养丰富的表层土壤。当表层土壤流失了,这里将一无所有,变成沙漠。
环祺0Hp
树木是有用的人在三个重要方面:他们给他木材和其他有用的东西,他们给他凉爽的地方,而且他们帮助由于干旱和洪水。
不幸地,在世界的许多地方,男人没有意识到第三个服务是最重要的。他想让钱从树。他在大量削减下来,却发现他已经失去了最好的朋友他有过。他通常懒得植物和照顾小树,所以森林慢慢消失。
这不仅意味着男人会有更少的树木。结果甚至更加严重:哪里有树木,打破了它们的根部土壤让雨水渗岩石中也防止土壤被冲走了容易被大雨;但是,那里有在树上,暴雨将在硬邦邦的地上,流去,导致洪水和带走丰富的表层土壤。当表层土壤消失了,什么都没有留下但无用的沙漠。
天空下的8023
树对人类有三个重要方面:他们给他木材和其他有用的东西,他们给他凉爽的地方,并帮助他们造成干旱和洪水。
不幸的是,在世界许多地方,人还没有意识到这第三个服务是最重要的。他想赚钱,从树上。他在大量削减下来,却发现他已失去了他最好的朋友有过。他常常是太懒惰的种植与培育树木,所以森林慢慢消失。
这不仅仅意味着将有更少的树。结果是更加严重:有树的地方,它们的根分解土壤,让雨水渗进。岩石也防止土壤被冲走容易被大雨;但有树木,雨将下降在硬地上,流走,造成洪水和带走的丰富的top-soil.when表层土了,什么都没有留下,但毫无用处的沙漠