大一英语选择题,求答案及解释

5.Dozensofscientificgroupsallovertheworldhavebeen_____thegoalofapracticalandeconomicw... 5. Dozens of scientific groups all over the
world have been _____ the goal of a practical and economic way to use sunlight
to split water molecules.

A)
pursuing B) chasing C) reaching D)
winning

13. Nowadays, many services are making
arbitrary charges of _____.

A) fees B)
fares C)
taxes D) duties

9. Today’s weather is an improvement _____
yesterday’s.

A)
to B)
for C) in
D) on

10. The company gradually lost its market
because of _____ management.

A)
bad B) evil C)
ill D) wicked

11. “I’ll give you an example to _____ my
point,” said the speaker.

A) illustrate B) reveal C)
expose D) display
物理摆渡人

5、A世界上许多的科学小组正努力寻求一种实用经济的方式来实现用光分解水分子的目标
13、B当今时代很多服务乱收费
9、D今天天气较昨天好点,ON固定搭配
10、A 习惯用法
11、A,阐释说明(举例或图释)
haoguozi7
5 A 太阳光线来劈开水分子方法,全世界许多科研团队都在探索实际可行的以及经济性的的目标。(有可能是C)
10 D 这公司渐渐失去了它的市场因为有缺陷的(不足的)管理。
11 A 将给你举一个例子介绍我的观点。
余翠蝶
5-A, 13-A, 9-D, 10-C, 11-A。 都是动词搭配常识。语感低建议翻翻字典。