----- I’m sorry I’m late. I got held up in the traffic on my way here. ----- ___________ A.D

-----I’msorryI’mlate.Igotheldupinthetrafficonmywayhere.-----___________A.Don’tbelaten... ----- I’m sorry I’m late. I got held up in the traffic on my way here. ----- ___________ A.Don’t be late next time B.Never mind. Come and sit down C.It doesn’t matter. I’m also late D.You should be blamed 展开
TA厀
B

试题分析:考查交际用语:问句是:抱歉,我迟到了。昨天在来的路上遇到交通堵塞。出于礼貌应该回答:B. Never mind. Come and sit down 没关系,来坐下。AD项不是很礼貌,C项是汉语表达。选B。
点评:交际用语首先要辨别各个选项的含义,结合上下文判断,还要注意不能用汉语表达。