欧洲文化历史

匿名用户
欧洲文化简史 European Culture

First, we talk about the Two Major Elements in European Culture. 欧洲文化虽然由很多元素构成,但都在漫长的岁月中发生了巨大的变化,但是有2个元素却没有,也就是the two elements which are considered to be more enduring,他们是:The Greco-Roman element, and the Judeo-Christian element

即 希腊-罗马元素和犹太教-基督教元素。

下面来介绍一下希腊的文化

希腊 Greece,是一个历史悠久的国度,现代奥林匹克运动的发源地(说到奥运会,昨天的开幕式真的很棒!!)。

In the remote period of Greek history, probably around 1200 B.C.,a war was fought between Greece and Troy, a city on the Asiatic side of the Aegean, ending in the destruction of Troy.
在希腊漫长的历史中,大约在公元前1200年左右,希腊和特洛伊之间发生了一场战争,特洛伊位于爱情海的小亚细亚北部,战争以特洛伊城的毁灭告终。后来这场战争在荷马的史诗中有所提及。

Greek culture reached a high point of development in the 5th century B.C.,marked by the successful repulse of the Persian invasion.
希腊文化在公元前5世纪的时候发展到了很高的水平,以成功击退波斯人的侵略为标志。

In the second half of the 4th century B.C.,all Greece was brought under the rule of Alexander, King of Macedon. His armies went out to conquer large areas of Europe, Asia and Africa, spreading Greek culture wherever they found themselves.
在公元前4世纪的下半叶,亚历山大,马其顿王国的君王,统治了整个希腊。亚历山大的军队出征了欧洲,亚洲和非洲的大部,将希腊文化带到了所到之处。

In 146 B.C. the Romans conquered Greece
在公元6世纪,罗马征服了希腊。

古希腊的有一个关键词-Democracy, Democracy means'exercise of power by the whole people', but by "the whole people" the Greek means only the adult male citizens, and citizenship was a set of rights which a man inherited from his father. Woman, children, foreigners and slaves were excluded.
希腊的雅典实行民主主义,民主的意思为“权力的执行权属于所有人民”,但是希腊人所谓的“所有人民”仅仅指成年男性公民,并且“公民”这一身份是男人从自己父亲那里继承而来,妇女,儿童,外国人和奴隶不享有该权力。

古希腊的经济建立在对奴隶的剥削上,古希腊人热爱运动,Once every four years, they had a big festival on Olympus Mount which included contests of sports. This began the Olympic Games.
匿名用户
很长你想知道哪方面啊 你说的太笼统你可以去上网看一看 《欧洲文化史》这本书 很全面 比如 作者从文学、雕塑、绘画、音乐及科技等各个角度来审视欧洲文化,以突出历史的互动性,将丰富多彩的欧洲文化史呈现给读者。本书主题着重“延续与演变”,通过分析历史而更深刻地认识今日欧洲的结构及各方面的表现,说明历史在变化中的延续性。对当代中国人来说,最重要的一点便是:从文化发展的具体历史中把握文化的特性。

  本书破除了历来这类书的“欧洲中心论”框架,把欧洲文化的发展放到欧洲和其他地区文化的相互关系中去考察。着力把握了欧洲文化历史中“—”和“多”的关系。欧洲历史在古希腊、罗马、神圣罗马帝国之后,就再没有一个中心王朝或民族,比中国要复杂得多。而在这种复杂多样性中,又有同一性,也就是拼音文字书写体系和基督教会。本书把大众文化如社会各阶层的不同生活方式,怎样支配闲暇时间等也囊括进来,体现了作者对文化的更广阔的视野和更深刻的理解。
匿名用户