关于米老鼠米妮的形容词

有没有关于米妮的形容词。急!!... 有没有关于米妮的形容词。急!! 展开
匿名用户
Minnie Mouse   中文名称:米妮,美妮,明妮   出生时间:1928年   首次登场:威利汽船 | Steamboat Willie | 1928.11.18   人物特性:温柔、魅力、安静   口头禅:“点解?嗨!”“唔通你唔快活咩?”“哟,呵”“噢,米奇……”    米妮人物介绍   米妮系米老鼠嘅女友记,它系一只长相甜美可爱嘅乸小老鼠,头上常戴著一只硕大嘅蝴蝶结,十分之之可爱。   米妮系米奇嘅女友记和最好嘅伙伴。虽然米妮平时好安静,甚至经常害羞,但系当佢遇到坏蛋,特别系要谋害米奇嘅嗰些坏蛋嘅时候,佢毫唔手腍,并且具备打击呢些坏蛋嘅能力。米妮最好嘅友记就系黛丝,佢哋经常喺一起逛街,还有就系谈论米奇和唐老鸭。总嘅嚟讲,米妮就系迪士尼设定嘅人哋心中完美嘅女孩,温柔、魅力、安静、可爱。   米妮嘅经典衣著系红色白斑点连衣裙和黄色高跟鞋。
匿名用户
漂亮。 可爱。 活泼。