请教两道英语单选

1.Don'tanswermewithasimple"yes"or"no".Explain_____possibleA.whoeverB.wheneverC.howeve... 1.Don't answer me with a simple "yes"or "no".Explain_____possible A.whoever B.whenever C.however D.whatever 2.------These books are too heavy for me to carry. ------_______. A. You may ask for help B.I will give you a hand C.I will do you a favor D.I'd come to help 3.I don't think Japan is a pleasant place for us Chinese students,for I __________in that country for ten years. A.stayed B.had stayed C.was staying D.have been stayed (请各位指教,尽量说些理由。) 展开
禾朋粟梦云
1.d
explain
是动词,后面加宾语,备选答案中,只有d可以做explain的宾语
2.b更佳
理由说不上,个人认为其他的选项语法上都没有错,也可以回答这个问题
3.a(我也不知道对不对了,等高手吧)
定月丛雨柏
1.
c
,因为only加短语或句子放在句子开头时,要倒装,而且d的倒装是错的,be后面要用形容词2.
a,因为这个句子是强调句,陈述句语序是:it
was
then
that.........,
然后根据意思:那时所有的普通人都毫不费力地掌握了,那怎么样呢?所以选a。