-----Did you enjoy yourself at the party last night?-----Sorry to say I didn’t. It was &n...

-----Didyouenjoyyourselfatthepartylastnight?-----SorrytosayIdidn’t.Itwasameetingthana... -----Did you enjoy yourself at the party last night?-----Sorry to say I didn’t. It was a meeting than a party. A.more like B.much of C.less of D.more or less 展开
炎儿丶NMF
A

试题分析:考查固定搭配。固定搭配:more…than…与其说…倒不如说…;句意:—在昨天晚上的聚会上你玩的开心吗?—对不起,我很不开心。与其说这是一个聚会还不如说这是一耳光会议。故A正确。
点评:more的词组很多,在平时要多加积累,如more than, no more than等等,在高中的学习中平时要多积累这些固定搭配的用法,考试时只能凭借记忆力来答题,尤其是单项选择很难推出某个搭配的意思,所以平时的积累记忆是尤其重要的。学生可以将常考的全部积累在一起,通过反复的复习,从而达到永久的记忆下来。