1:10用英语怎么说?

沈梦理

1:10与十分之一意思相同因此1:10的英语翻译:
One-tenth :十分之一
One:[tenθ],tenth: [tenθ]
例句:
1.China has the world's largest number of terrestial vertebrates,with a total of 1,800 species, which accounts for approximatel yonetenth of the same species of vertebrates in the world.
中国陆栖脊椎动物种类居世界第一位,有1,800种,约占世界同类动物总数的十分之一。
2.Forecasts are faltering: expected earnings per share havefallen about one-tenth as the year has progressed.
预期也很惨淡:随着时间的推移,预期每股收益下降了十分之一左右。
3.Online sales now represent as much as one-tenth of all retailsales in the United States.
目前,网上销售占到了美国零售总额的十分之一。
扩展资料:
数字十的英语翻译及应用:
tenth:
英 [tenθ] 美 [tɛnθ]
n. 第十;十分之一
adj. 第十的,第十个的;十分之一的
例句:
1.The Society is celebrating its tenth anniversary this year.
这个协会今年将举办成立10周年庆典。
2.The elevator was out of order and we had to walk up to thetenth floor.
电梯坏了,我们不得不徒步登上第十层楼。
3.It's our tenth anniversary.
今年是十周年了。
4.When my computer crashed for the tenth time, I thought Iwould go insane!
当我的计算机第十次死机的时候,我想我要发疯了!
xingxingjiaoao

这要看它是表示什么意思。因为这个看起来可能是一个时间。表示1:10。这样可以翻译成英语one ten表示1点10分。当然也可以说,ten past one.表示一点过十分。
如果是个比例。那就是1比10。可以翻译成,one to ten.
你我不是对的人

知道合伙人旅游行家
中级旅游经济师 三星级导游员

1:10与十分之一意思相同因此1:10的英语翻译:

One-tenth :十分之一

One:[tenθ],tenth: [tenθ]

例句:

1.China has the world's largest number of terrestial vertebrates,with a total of 1,800 species, which accounts for approximatel yonetenth of the same species of vertebrates in the world.

中国陆栖脊椎动物种类居世界第一位,有1,800种,约占世界同类动物总数的十分之一。

2.Forecasts are faltering: expected earnings per share havefallen about one-tenth as the year has progressed.

预期也很惨淡:随着时间的推移,预期每股收益下降了十分之一左右。

3.Online sales now represent as much as one-tenth of all retailsales in the United States.

目前,网上销售占到了美国零售总额的十分之一。
屠芹gp

  • 1:10

  • 英 [wʌn]美 [wʌn]

基本数字

百位以内的基数词还是比较好读的one, two,three, four。或者两位数字23,读作twenty-three。

100以内的数字都是类似的表达。

518姚峰峰

知道合伙人人力资源行家
大学班长,中共党员。一次性通过英语四六级及计算机二级,现任公司综合办主任。为百度金榜题名时团队团长。

1点10分用英语写两种表达翻译是:one ten或者ten past one.
例句: 时间过得真快。
The time fairly raced by