翻译,急求,各位大神帮帮

魏公子无忌方食,有鸠飞入案下。公子使人顾望,见一鹞在屋上飞去。公子乃纵鸠令出,鹞嘱狞杀之。公子暮为不食,曰:“鸠避患归无忌,竟为鹞所得,吾负之。为吾捕得此... 魏公子无忌方食,有鸠飞入案下。公子使人顾望,见一鹞在屋上飞去。公子乃纵鸠令出,鹞嘱狞杀之。公子暮为不食,曰:“鸠避患归无忌,竟为鹞所得,吾负之。为吾捕得此鹞者,无忌无所爱。”于是左右绪瀚子慈声旁国。左右捕得鹞三百馀头,以奉公子。公子欲尽杀,恐无辜,乃自案剑至其笼上,曰:“谁获罪无忌者耶?”一鹞独低头,不敢仰视,乃取杀之,尽放其馀。名声布流,天下归焉。 展开
百度网友84a72cdc
Mr. Wei free party food, a dove flew into the case. Childe make peoplehope, see a harrier in the house. The son is longitudinal dove make out, willkill harrier. Son of twilight is not food, said: "an obstacle patient to avoid, butfor the Harrier income, my negative. We catch the Harrier, Mowgli love." Soabout Xu han zi CI phonetic country. About more than three hundred headto catch the Harrier, to serve. Son to kill innocent, fear, but since the case sword to its cage, said: "who is guilty of no limit?" A sparrow hawk one down,did not dare to look up to, but take to kill, as put the rest. The reputation offlow distribution, it belongs to you.
青梨是只柠檬精
楼上好厉害,人家问的是翻译成现代汉语吧。。。
魏公子无忌刚吃完饭,有个鸠飞到桌子底下。公子叫人远远看看,看见一个鹞子在屋顶上飞过去。公子就赶鸠出去,鹞子很凶狠把它吃了。公子晚上为这件事不吃饭,说,鸠躲起来避祸本来归我了,谁知道被鹞子得了,这是我辜负了它。谁能为我抓到这个鹞子,我再没有别的要求了。“于是大家都出去找。抓了鹞子三百多只交给公子。公子想把他们都杀了,又怕杀害无辜,就把剑放在笼子上说:是谁得罪了我呀?只有一个鹞子低头不敢看他,就把它抓出来杀 了,其他的放了。于是无忌的名声传了出去,得了天下的人心。
青春易逝难留
翻译成汉语还是英语啊