翻译一下 谢谢!

MomnoticedthatsomethingwaswrongwhenIstartedgettingsothirsty.I’dhavealottodrinkbeforeb... Mom noticed that something was wrong when I started getting so thirsty. I’d have a lot to drink before bed, which was unusual for me. One time, I opened a big container of apple juice and kept refilling my glass. Before I knew it, I’d drunk the entire container! My mom called my doctor. I then had a few blood tests, and the results were certain — I had diabetes (糖尿病), which meant that the amount of sugar in my blood was very high. That can be dangerous, so I had to learn how to control my blood-sugar level.
My eating habits had to change in a big way. With diabetes, I can’t eat a lot of sugar or carbohydrates (碳水化合物). I have to figure out exactly how much sugar I plan to eat, and then I get an injection of insulin (注射胰岛素) before the meal to help my body process the food. Also, I test my blood-sugar level often. I’m always trying to keep my blood sugar at a healthy level. The level can drop when I exercise, but that doesn’t keep me out of gym class or off the basketball court — I just keep some juice boxes around to boost my blood sugar if I need to.
It’s a lot of work — and not a lot of fun — to keep track of everything, but I’ve gotten used to my new habits. I was a little scared at first because I wasn’t sure how my life would change. Once I knew what I needed to do, though, it wasn’t a big deal. My life is different now from what it was before, but it has become completely regular to me.
a1translation
当我开始总是很渴的时候妈妈注意到有点不对劲。睡前我得喝很多水,之前我可不这样。有一次,我打开一大罐苹果汁,一直往我杯子里倒。不知不觉之前我竟然把整罐给喝完了!妈妈叫来医生。我然后进行了几次血液化验,结果确定无疑——我得了糖尿病,这意味着我的血糖很高。这可能很危险,因此我不得不学习如何控制我的血糖。
我的饮食习惯必须得进行重大变革了。因为糖尿病,我不能吃含糖量高的碳水化合物。我必须精确计算出计划吃多少糖分,然后在饭前注射一针胰岛素来帮助身体处理食物。另外,还得经常测量血糖水平。我一直尽量把血糖控制在健康水平内。这个水平在我锻炼时可以降低,但那并不能阻止我进健美操课堂或篮球场——我只需在需要时在身旁放几个果汁盒子来刺激血糖。
要把一切摆平可要花大力气——这可不是什么好玩的事,但我已经习惯了。刚开始的时候我有点害怕,因为我不确定我的生活会发生什么变化。当我知道需要做什么时,也没什么大不了的。我的生活与以前不同了,但对我来说已经变得完全规律了。
吴洁懆
当我开始感到非常口渴的时候妈妈注意到了有什么事情不对。我在睡觉之前就已经喝了很多水了,这和平时的我不一样。一次,我打开一大箱苹果汁,然后不断地倒在我的杯子里。在我知道之前,我已经喝了整整一箱了!我的麻麻叫来了医生。然后我做了一个血液测试,结果很确定——我得了糖尿病,意思就是我血液里的糖分很高。这是非常危险的,所以我必须学会怎样控制我的血糖指数。
我的饮食习惯不得不有很大的改变。因为患有糖尿病,我不能吃太多的糖或者碳水化合物。我必须得计算出我能摄入多少分量的糖分,在吃饭前我还要注射胰岛素来帮助我的身体来消化食物。而且,我经常去测我血液中的血糖指标。我一直都在尝试着让我的血糖在一个很健康的水平上。当我锻炼的时候血糖指标就会下降,但是这没有让我远离体育课和篮球场——我只是随身带了一些果汁来增加我血液里的糖分,如果我需要的话。
要做的事情太多了,而且一点都不有趣,与每件事情都有关系,但是我已经慢慢的习惯了我的新生活习惯。最开始的时候我有一点恐惧,因为我不知道我的生活将会变成什么样。当我知道我需要做什么的时候,这不在是一个问题了。我现在的生活与之前不一样了,但是现在我的一切都非常的正常。