
请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。
请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。JeffKeithhasonlyoneleg.Whenhewas12yearsold,Jeffhadcancer.Thedoc...
请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。 Jeff Keith has only one leg. When he was 12 years old, Jeff had cancer. The doctors had to cut off most of his right leg to save his life. Every day Jeff puts on a man-made leg. The leg is plastic. With the plastic leg, Jeff can ski, ride a bicycle, swim and play soccer. He can also run. When he was 22 years old, Jeff ran across the United States, from the East to the West. He ran 5,150 kilometers. That’s about 26 kilometers each day. Jeff wore out 36 pairs of running shoes and five plastic legs. On his way, in every city people gave Jeff money. The money which Jeff received was not for Jeff himself. It was for the American Cancer Society(协会). The society used the money to learn more about cancer. At the same time, Jeff talked to people about cancer. He also talked about being disabled. Jeff is disabled, but he can do many things: skiing, swimming, playing soccer and running. He finished college and now he is studying to be a lawyer(律师). Jeff says, “People can do anything they want to do. I want people to know that. I ran not only for disabled people but also for everybody.” 【小题1】Why did the doctors cut off most of Jeff’s right leg? _________________________________________________________________ 【小题2】How many plastic legs did Jeff wear out when he ran across the United States? _________________________________________________________________ 【小题3】What did Jeff talk to people about on his way from the East to the West? _________________________________________________________________ 【小题4】Did he only run for the disabled people? _________________________________________________________________ 【小题5】What can we learn from this story? __________________________________________________________________
展开
1个回答
展开全部
【答案】
【小题1】Because
they
wanted
to
save
his
life.
【小题2】He
wore
out
five
plastic
legs.
【小题3】Jeff
talked
to
people
about
cancer
and
being
disabled.
【小题4】No,
he
didn’t.
【小题5】Jeff
is
/was
not
afraid
of
any
difficulties.(We
should
help
the
disabled
people.
Or:
No
matter
how
hard
the
life
is,
we
should
never
give
up.)
【答案解析】试题分析:这篇短文中的杰夫是个残疾人,但他并没有因为残疾放弃了对生活的向往,反而参加很多常人的活动。
【小题1】根据第一段The
doctors
had
to
cut
off
most
of
his
right
leg
to
save
his
life.描述,可知答:Because
they
wanted
to
save
his
life.
【小题2】根据第二段Jeff
wore
out
36
pairs
of
running
shoes
and
five
plastic
legs.描述,可知答:He
wore
out
five
plastic
legs.
【小题3】根据第三段At
the
same
time,
Jeff
talked
to
people
about
cancer.
He
also
talked
about
being
disabled.描述,可知答:Jeff
talked
to
people
about
cancer
and
being
disabled.
【小题4】根据最后一段I
want
people
to
know
that.
I
ran
not
only
for
disabled
people
but
also
for
everybody.”描述,可知答:No,
he
didn’t.
【小题5】这篇短文中的杰夫是个残疾人,但他并没有因为残疾放弃了对生活的向往,反而参加很多常人的活动。回答符合题意即可。
考点:传记类记述文阅读
点评:本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。书写答案时,注意首字母大写,因为是回答问句,即使只有一个单词也是一个句子。为避免不必要的错误,只要能使用原文的就尽量使用原文回答问题,即使自己总结也尽量使用短句。同时并注意人称和数的变化。
【小题1】Because
they
wanted
to
save
his
life.
【小题2】He
wore
out
five
plastic
legs.
【小题3】Jeff
talked
to
people
about
cancer
and
being
disabled.
【小题4】No,
he
didn’t.
【小题5】Jeff
is
/was
not
afraid
of
any
difficulties.(We
should
help
the
disabled
people.
Or:
No
matter
how
hard
the
life
is,
we
should
never
give
up.)
【答案解析】试题分析:这篇短文中的杰夫是个残疾人,但他并没有因为残疾放弃了对生活的向往,反而参加很多常人的活动。
【小题1】根据第一段The
doctors
had
to
cut
off
most
of
his
right
leg
to
save
his
life.描述,可知答:Because
they
wanted
to
save
his
life.
【小题2】根据第二段Jeff
wore
out
36
pairs
of
running
shoes
and
five
plastic
legs.描述,可知答:He
wore
out
five
plastic
legs.
【小题3】根据第三段At
the
same
time,
Jeff
talked
to
people
about
cancer.
He
also
talked
about
being
disabled.描述,可知答:Jeff
talked
to
people
about
cancer
and
being
disabled.
【小题4】根据最后一段I
want
people
to
know
that.
I
ran
not
only
for
disabled
people
but
also
for
everybody.”描述,可知答:No,
he
didn’t.
【小题5】这篇短文中的杰夫是个残疾人,但他并没有因为残疾放弃了对生活的向往,反而参加很多常人的活动。回答符合题意即可。
考点:传记类记述文阅读
点评:本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。书写答案时,注意首字母大写,因为是回答问句,即使只有一个单词也是一个句子。为避免不必要的错误,只要能使用原文的就尽量使用原文回答问题,即使自己总结也尽量使用短句。同时并注意人称和数的变化。
已赞过
已踩过<
评论
收起
你对这个回答的评价是?
推荐律师服务:
若未解决您的问题,请您详细描述您的问题,通过百度律临进行免费专业咨询