true与false有什么区别呢?

tutu天然呆

true代表真,false代表假,多在判断中使用。

false:

英 [fɔ:ls] 美 [fɔls]

  • adj.虚伪的;不正的,非法的;假造的,摹造的;临时的

  • adv.欺诈地;叛卖地

  • 双语例句:

  • 1.I was wearing false eyelashes and a sweater two sizes too small.

    我戴着假睫毛,穿着小了两号的毛衣。

  • 2.Look at the false police reports that omitted or misstated crucial facts.

    看看这份失实的警方报告吧,它忽略或歪曲了关键的事实。

  • 3.In the early seventies I wore falseeyelashes, as was the fashion.

    70年代初我戴假睫毛,这在当时是时尚。

true:

英 [tru:] 美 [tru]

  • adj.真正的;真实的;忠实的;正确的

  • adv.真正地;确实地;正确地;正当地

  • n.真理,真实;正,准,精确

  • vt.摆正;决定(某物)的位置以使其平衡、平稳或水平

  • 1.As a player he was unselfish, a trueteam man.

    作为一名选手,他毫无私念,真正把自己摆在团队中。

  • 2.But as with other charitable bodies, these figures mask the true picture.

    但和其他慈善机构一样,这些数字掩盖了实情。

  • 3.Too much salt masks the true flavour of the food.

    太多的盐会盖住食物本来的味道。