我想要笑话(要好搞笑)

子静子的人3925
检举 1.吞蛆之刑 有三个犯人,被一位国王审判。国王问第一位犯人:「你要死刑还是要吞蛆?」 第一位犯人答要接受吞蛆刑,于是国王说:「吞一千只蛆!」 国王又问第二位犯人:「你要死刑还是要吞蛆?」第二位犯人也是答要接受吞蛆刑 于是国王说:「吞二千只蛆!」 国王又问第三位犯人:「你要死刑还是要吞蛆?」 第三位犯人想:「接下来一定要吞三千只蛆,与其吞这么多蛆,不如一死百了」 于是他答要死刑,结果国王说:「吞蛆吞到死!」
参考: 我
劲搞笑 !! 架势堂 (森美小仪) 无聊 IQ 题 Q:咩野要掉落水 4 次先会俾水冲走 ? A:雀仔 ( 有只雀仔跌落水 跌落水 跌落水 有只雀仔跌落水 被水冲去) Q:黑猫同白猫一齐过马路
白猫俾车撞低
咁白猫会同黑猫讲既第一句说话系咩呢? A:喵 ~ Q:一个女人去隆胸医生话 : 两个要 1 万蚊
跟住个女人话太贵
转 1 个
问要几钱? 医生答咩? (估成语 ) A:一波三折 Q:牛惊咩植物? A:牛 ( 牛{ 怕}叶) Q:有咩岛唔系四面环海
除左安全岛之外? A:吉之岛 Q:咩植物识溜冰? A:花 ( 花{ 识}溜冰) Q:皇后似咩? A:广场 ( 皇后{ 像}广场) Q:有一块火腿同一条肠仔放左落同一只镬度,点解佢地唔倾计? A:因为佢地未熟 Q:读完中五读乜? A:读下午 Q:点解唔可以系船上讲笑话? A:因为个海听到会笑,咁就会引起海啸 Q:食乜野昆虫会瘦? A:蚁 ( 食蚁瘦) Q:用身体上边样野可以修饰双手? A:毛发 ( 毛发可修饰的一对手) Q:机械人最钟意扮咩? A:扮焦 Q: 1 + 1 几时会 = 3 ? A:错个阵 Q:去小明屋企禁极门钟佢都唔开,最后讲左一句乜小明先去开门? A:我来自德成 Q:树边部份最得闲? A:叶 ( 叶得闲) Q:达文西密码上面是什么? A:达文西帐号 Q:世界上最贵既系咩菜? A:巴菜 Q:食得柠檬多会伤架㖞,伤咩呀? A:伤心罗 Q:猪肉荣卖猪肉,菠菜莲卖菠菜;咁卫兰卖咩? A: My love my fate > Q:鲨鱼食左红豆会变咩? A:红豆沙 Q:柠檬最怕咩生果呢? A:柑 ( 柑橘柠檬) Q:小明自己做暑期作业,第二日,佢死左
点解 ? A:因为自作业,不可活。 Q:如果有日你同你女友分手 ...因为佢移情别恋
同个医生拍拖你好钟意你个女朋友... 咁你就日日都送左一样野比个医生!!希望医生可以离开你个女朋友咁系咩牙?? A:萍果 ( 一日一萍果.. 医生远离我!!) Q:话说清朝时
慈禧太后一直都想长生不老
于是命人研制长生不老的灵丹
却失败。 后来有个外国使者带埋长生不老的灵丹拜访
慈禧太后就问佢灵丹用乜整 ge
咁你估佢点答 ? A:佢话「 LONDON BRIDGE is falling down (for 灵丹)!」 Q:1只鸡, 1 只鹅,1 只鸭.分 3 支汽水点解分唔匀? A:婀娜多姿 ( 鹅?多支) Q:鱼旦粉有鱼旦
牛腩粉有牛腩.. 咁咩野粉有雪糕呀? A: seven Q:小明绿灯过马路,点解最后比车撞死 ? A:明明绿灯转眼变成红灯 ........ Q:巴斯光年杀左条龙
后世人帮佢改左个花名..知唔知系咩? A:撒龙巴斯 Q:流星花园首主题曲叫流星雨
咁陶大花园首主题曲系乜呀? A:陶大宇 Q:咩动物识桌球 ? A:鹰 ( 英式桌球) 废话阿SIR(笑到七彩) 《测验1》 呀sir:我系唔会话你地知听日测验出d咩架 同学:哦 (几秒后) 呀sir:记得温书,我听日就出意大利 同学:....(的确唔知听日出咩) 《测验2》 呀sir:今次测试太差喇 同学:系咩 呀sir:你知唔知你地有3个问题 同学:咩问题呀 呀sir:第一,无速度!第二,唔够快!第三,太~~~慢喇 同学:....(一义多词,好野) 《测试3》 呀sir:而家派卷 同学:边个最低分呀 呀sir:我系唔会讲你地知边个最低分架 同学:车 呀sir:黄小明,放学黎见我。 同学:.....(咁你同讲左有咩分别呀) 《测验4》 呀sir:好而家测验,收埋书,边个未得 (有人举手) 呀sir:好,全部打开书,温多两分钟 (两分钟后) 呀sir:好收埋书,仲边个仲未得 (又有人举手) 呀sir:太慢啦!唔等啦,最后两分钟 《测验5》 呀sir:今次我俾40分钟你地测验 同学:呀sir 呀sir:仲有25分钟就落堂,好!而家开始测验 同学:....(到底有几多分钟呢) 《测验5》 呀sir:测验分数ga高低系唔紧要架,最紧要系唔好低分 同学:....(到底咩先系唔紧要) 《测验6》 呀sir:呢一part你地要记好佢,会考果时mc有机会出呢part 同学:哦 呀sir:dbq(历史资料题)又有机会出呢part 同学:系 呀sir:长问答都好可能会出呢part 同学:....(会考除左mc、dbq、长问答好似都无野出喇) 《测验7》 呀sir:你地知唔知呢题考你地d咩丫 同学:咩呀 呀sir:呢题其实系考你地识唔识 同学:..... 《测验8》 呀sir:呢度你地咁样答,系唔得架 同学:点解呢 呀sir:你地咁答,唔单只无分,仲会俾人扣到一分都无 同学:..... 补习班爆炸 有一天,有三个外国人,要看看从飞机上到地上到地上有多高。 于是,第一个外国人就「定」了一颗小石头下去......冇声音。 第二个外国人就「定」了一个金块下去,突然听到一个惨叫声:[呀!.......] 第三个外国人就[定]了一个炸弹下去,听到一个爆炸声:[轰................]!! 第二日,小力、排骨和八婆珍在聊天。 八婆珍:[我寻日比一粒石砸到,差D脑充血。] 排骨:[我寻日比一旧金打到,差D脑震荡。] 小力:[我寻日遇到一个『灵异』事件!我刚刚补完习行出O黎,放左一个屁,结果成个补习班爆炸。]
参考: 自己揾架
你可以上这个网址! .joke.yahoo/
参考: 自己
你可以dl森美个d笑谈广东话...都ok搞笑 希望可以帮到你啦
参考: 我
全身都痛                                                                          小沛:「医生
我按这里痛、按那里也痛!」  医生:「那你得去照×光了!」报告出来后
小沛问医生:「结果怎様?」  医生:「你的手指骨发炎
所以按这里痛、按那里也痛!」
第3集 上回讲到阿婆又俾个差佬cut线之后,就o向新界度揾o左块田o黎耕,有日佢耕耕o下田 就醒起附近有个慈善机构派发衫裤绵被俾o的老人家,而就即时走去拎啦,其实早几日 个慈善机构系同o的老人家度o左尺寸先o既,但系个阿婆就迟o左成个几两个钟先到,而 咁o岩又有个人冒认o左个阿婆去罗o个佢套衫,虽然个慈善机构都谂住将o的派净o既衫 裤绵被俾个阿婆,但o岩佢尺寸o既就派晒,净返o的大码,但阿婆就等住o的衫o黎过 冬,冇办法之下唯有报警求助…… 阿婆:喂?呢度系咪系鸠鸠鸠(999)呀? 差佬:乜又系你呀阿婆?今次你又见到o的乜呀? 阿婆:呢度有人玩3 play。(呢度有人换衫被。) 差佬:人o地玩3 play又关你咩事呀?你想玩理一份呀? 阿婆:我个「西」俾人 *** o左!(我个位俾人调o左!) 差佬:o下!?阿婆你俾人老强?!边个咁慷慨呀?!真系辛苦佢㖞! 阿婆:系黐线基鸠。(系慈善机构。) 差佬:咁个黐线o既基佬系点o架? 阿婆: *** 我个「西」o个个唔知去o左边。(调我个位o个个唔知去o左边。) 差佬:咁而家个现场环境系点o架? 阿婆:而家呢度o的人玩完3 play,但系o的带套o既有好多精,我唔想要带套o个o的, 但系就冇精。 (而家呢度o的人换完衫被,但系o的大套o既有好多净,我唔想要大套o个o的,但系就冇 净。) 差佬:哦!阿婆你想同人打真军o下话!?睇唔出阿婆你一把年几都几识享受㖞!不过 人o地冇晒精都帮唔到你啦! 阿婆:咁你o地有毛?(咁你o地有冇?) 差佬:我就有毛!不过我o的师兄就唔知,不过我o地有冇毛又关你咩事呀? 阿婆:呢度冇晒套(呢度冇细套),不如你俾我呀! 差佬:套我就有,不过你要咩size呀? 阿婆:我要细码。 差佬:我得中码套咋㖞,咁你要唔要呀? 阿婆:要要要!差佬哥哥你真系好人! 差佬:乜我唔系好捻西咩?咁你几时o黎差馆罗呀阿婆? 阿婆:我罗全条周周过来。(我落完田就走过来。) 第4集 话说个亚婆露宿天桥底,有个饮醉左酒o既男人拎住枝汽水摇摇晃晃咁走过黎, 条友想开埋佢手上面樽野饮埋佢,但系又开极都开唔到, 佢尝试用条颈炼撬开个樽盖,点知条炼都断埋, 于是一怒之下一脚踢爆个盖,d汽水喷到周围都系仲喷到个亚婆, 之后个亚婆闹个男人,个男人仲用粗口闹番个亚婆之后走左去。 个亚婆好激气,又走去报警。 亚婆:「喂?呢度系咪鸠鸠鸠呀?」(呢度系咪999呀?) 差佬:「亚婆你今次又想点呀?」 亚婆:「有个男人叫鸡呀!」(有个男人撬盖呀) 差佬:「男人叫鸡好平常o既姐。」 亚婆:「但系个鸡无「西」呀!」(但系个盖无开呀) 差佬:「唔系挂?唔通只鸡系人妖?」 亚婆:「佢high唔到,仲整烂左佢个lin呀!」(亚婆想话个男人开唔到仲整烂左条颈 炼) 差佬:「哇,条友都几暴力播,虽然系人妖令佢无 *** 姐,但系龙胸手术都几贵下,咁 样整烂个lin头又要花多几千蚊整过。」 亚婆:「之后佢嬲得滞一脚踢爆个鸡,d high水飞晒出黎喷到我呀!」(亚婆话条友踢 爆个盖搞到d汽水喷到佢) 差佬:「只鸡系咪好伤呀?洗唔洗call白车呀?」 亚婆:「我走埋去闹个男人,点知佢仲 *** 埋我呀!衣家仲走鬼左去。」(亚婆其实系话 个男人用粗口「 *** 」佢) 差佬:「哇,呢个简值系 *** ,亚婆都唔放过,好!我即刻派伙记去捉佢!」 第5集 阿婆是穷人就个个都知
所以佢是住是天桥底. 但是经济差了很多
就多左人住桥底. 今日又来了两个新住客
一个是自闭的
另一个就好暴粗
见乜就踢乜.... 阿婆好惊出事
所以佢又报警... 婆: 喂
呢度是咪鸠鸠鸠? (呢度是咪999?) 警: 阿婆
又是你呀
你是咪玩野啊
今次又乜事呀? 婆: 呢度有个 *** 仔! (呢度有个自闭仔!) 警: 阿婆
你都几好艳福㖞
成日都有呢D野睇
人地 *** 又关你乜事? 婆: 佢硬狗狗系度"作"下"作"下!(打飞机的动作)(佢on狗狗系度"贼"下"贼"下!) 警: 打飞机紧是硬啦
咁又点呀? 婆: 仲有个人果度粗! (仲有个人好暴躁!) 警: 阿婆
"庄"人果度犯法㖞
唔好"庄"啦
粗都同你冇关啦. 婆: 果度粗既周围射野!(好暴躁既周围踢野!) 警: 咁你而家点? 婆: 我好想 *** ! (我好想求救!) 警: 阿婆你都几淫
几廿岁都谂埋D咁既野! 婆: 你可唔可以教我! (你可唔可以救我!) 警: 我而家教唔到你㖞
你行过去问下佢地! 婆: 我惊佢射我块面! (我惊佢踢我块面!) 警: 你话你都几廿岁
叫佢就住唔好 *** o罗! 婆: 我好想快D做! (我好想快D走!) 警: 咁你慢慢享受啦!
.joke.yahoo/ so many
参考: .joke.yahoo/