求一部老动画片名?

探秘生命
推荐《美国金曲》,以前央视六套播放过。
一言以蔽之,本片应该是美国本土最棒的音乐动画电影。全片通过讲述一个俄国犹太移民家庭四代人的拼搏故事,生动地描绘出一张20世纪美国流行音乐的发展蓝图。动画画面则是真人拍摄,再逐帧描线、填色,可谓用心良苦,实际观影时非常出效果,每一帧的每一线,都是有血有肉的,这种逐帧绘制的作品,在现代动画作品电子化粗糙的衬托下,更是显得可贵。电影的配乐非常精致,这一点在诸多评价中都已经提到了,我在这里想重点聊一聊编剧方面。因为本片真实骨感的故事与极富时代性的语言是经常被大家忽略的。甚至一部分人会认为本片的故事很平庸。我倒是觉得本片的故事料足花样多,十分有嚼头。台词也是意味深长;甚至都有点《教父》的味道,在这里举几例:第一代父子Zalmie与Benny之间,父亲为巩固自己的社会地位而强迫儿子娶一个大家千金时,对他说道:
或者二代男儿Benny在二战废墟中忘我地弹琴,明知身后有潜藏着的德兵也毫不在乎,最终死在了敌人的枪口下。 或者三代男儿Tony孤身流浪到堪撒市,对着仅有一面之缘的金发美女傻痴痴的表白:
Tony: What is this?
The Blonde: Corn.
Tony: Corn? Corn comes in a little white box from Birdseye. Corn? Kansas is corny! Can ya eat it?
The Blonde: Yeah.
Tony: Can ya smoke it? Can ya drink it? Can ya lie in it?
The Blonde: Sure.
Tony: Then lie in it with me.
The Blonde: Are you crazy?
Tony: Yeah, I'm crazy. I'm crazy in love with your blue eyes... and your corn-silked hair. Your corn-silked hair. I'll never eat corn again without thinkin' about you. Canned corn, candy corn, popcorn, Crackerjacks! You're the prize in my box! And my box is this country. It's all tinfoil on the outside. Corn and sweetness on the inside.
再比如四代男儿Pete为圆自己的摇滚梦,用大麻强迫乐队成员与唱片老板为自己录制歌曲。真是PUNK到了极点:
Musician: Hey, what else you got there?
Pete: Songs.
Musician: You scorin' songs now too?
Pete: Givin' 'em away, a song an ounce.
Musician: By who?
Pete: Me!
Musician: You can keep the songs, man.
Pete: I will keep the coke too!
希望没看过本片的都能去看一看,祝大家永远十八岁。