关于袁隆平的英语介绍

手机用户70732
China the great father of Hybrid Rice - Mr. Yuan Longping, was born in Beijing, he is our great Chinese rice engineering, biology professor, the United Nations Food Industry consultant.From the beginning of 1964, Mr. Yuan Longping began studying hybrid rice technology, to 1975 study successful cultivation techniques of hybrid rice, hybrid rice he for large area promotion foundation.In 1964to 1965in two rice blossom season, he and the team every day is so hard, feet on the mud, long bow, not tired a day and night, holding long-term backache, finally in the paddy fields found a natural male sterile plants.Yuan Longping experienced many failures, he did not flinch, he let us Chinese pride, let the whole world people sit up and take notice!中国伟大的杂交水稻之父-袁隆平先生,出生于北京,他是我们中国的伟大的水稻工程学家、生物教授、联合国粮食业首席顾问。
从1964年开始,袁隆平先生就开始研究杂交水稻技术,至1975年研究成功杂交水稻种植技术,他为大面积推广杂交水稻奠定了基础。
在1964年至1965年两年的水稻开花季节里,他与研究小组每天都是如此的辛苦,双脚踩在烂泥中,长久的低头弯腰,不知劳累了多少个日日夜夜,强忍着长期性腰酸背痛,终于在稻田里发现一种天然雄性不育的植株。
袁隆平先生经历的很多失败,他并没有退缩,他让我们中国人骄傲,让全世界的人刮目相看!
溜达的专用

Yuan Longping was born in Beijing in 1930. His ancestral home is in De'an County, Jiujiang, Jiangxi Province. During the Second Sino-Japanese War and the Chinese Civil War, he moved with his family and attended school in many places, including Hunan, Chongqing, Hankou and Nanjing.

袁隆平是1930年出生于北京。祖籍江西省九江市德安县。在第二次中日战争和中国内战期间,他和家人一起搬到湖南、重庆、汉口和南京等地上学。

Yuan Longping is a Chinese agronomist, known for developing the first hybrid rice varieties in the 1970s.

袁隆平是中国农学家,以70年代开发第一个杂交水稻品种而闻名。

Hybrid rice has since been grown in dozens of countries in Africa, America, and Asia—providing a robust food source in areas with a high risk of famine. For his contributions, Yuan is always called the "Father of Hybrid Rice" by the Chinese media.

杂交水稻已经在非洲、美洲和亚洲的几十个国家种植,为饥荒高发地区提供了充足的食物来源。由于他的贡献,袁世凯一直被中国媒体称为“杂交水稻之父”。

扩展资料

1966年,三系杂交水稻的发现以《水稻的雄性不孕性》发表在中国科学院的《科学通报》上,是袁隆平的第一篇重要论文,而这一刊《科学通报》却是文革前的最后一刊。

文化大革命冲击了袁隆平的研究,其实验稻田育种甚至被人恶意破坏拔除,但其仍坚持试验。为了增加试验效果,每年冬天,其与助手还去海南三亚进行水稻育种,甚至在路上把种子绑在身上,利用体温育种催芽。然而研究遇到瓶颈,逾三千次试验都未成功。

1971年11月23日,其助手李必湖、冯克珊在海南试验田发现一株难得的野生稻雄性不育株。 此后湖南省农业科学院成立杂交稻研究协作组,由袁隆平挂帅。1972年,杂交稻被列为中国重点科研项目,全国性的协作攻关开始:三十余科研单位参与、上千个品种与该株野生水稻进行了上万次测交和回交转育试验。

在此基础上,袁隆平选育不育系二九南1号成功,此为中国第一个应用于生产的不育系水稻。

参考资料来源:百度百科-袁隆平