noise是可数名词还是不可数名词

道甲严远
既可作可数,也可作不可数
the noise of jet aircraft:喷气式飞机的噪音
don't make so much noise/such a noise!不要那么吵闹!
noise
1)名词,既是可数又是不可数,翻译成噪音,杂音;嘈杂声,喧闹声:I heard a noise outside.我听见外面有喧闹声.或 Try not to make a noise when you go upstairs;the baby's asleep.上楼时尽量不要弄出声,小宝宝在睡觉呢.或者 There's so much noise in this restaurant I can hardly hear you talking.这个餐厅里太嘈杂了,我几乎听不见你的说话.
2)是不可数名词,技术术语:
a.杂音;干扰
b.(计算机的)噪声
3)制造噪音,非正式用语,通常用于表达...的感情或意向:
My teacher made encouraging noises when I said I wanted to go to university.我说我想上大学时,我的老师连声鼓励.
4)其他变化,noiselessness 不可数名词,译为"无声" .
北京埃德思远电气技术咨询有限公司