中国节日要吃的食物的英语

跪求,急!!!!先按日期说出中国的各个节日,然后每个节日后面跟上要吃的食物,急!!!!!!!... 跪求,急!!!!先按日期说出中国的各个节日,然后每个节日后面跟上要吃的食物,急!!!!!!! 展开
一粥美食

dumplings汤圆(元宵节)、rice dumpling粽子(端午节)、moon cake月饼(中秋节)、rice cakes重阳糕(重阳节)、boiled dumplings水饺(冬至节)等。

1、dumplings

英 [ˈdʌmplɪŋz]   美 [ˈdʌmplɪŋz]

n.小面团;汤团;饺子;水果布丁

例句:

I prefer dumplings which have just been cooked.

我喜欢吃刚刚煮出来的汤团。

2、rice dumpling

英 [raɪs ˈdʌmplɪŋ]  美 [raɪs ˈdʌmplɪŋ]

粽子;汤圆;肉粽

例句:

Zongzi is a kind of rice dumpling wrapped in bamboo or reed leaves to form a pyramid.

粽子是一种用竹叶或芦苇叶包成棱形的状的饭团子。

3、moon cake

英 [muːn keɪk]   美 [muːn keɪk]

n.月饼(中国食品)

例句:

I like the moon cake with nuts in it.

我喜欢里面有坚果的月饼。

4、rice cakes

英 [raɪs keɪks]   美 [raɪs keɪks]

年糕;发糕;米糕;重阳糕;糯米糕

例句:

She made some rice cakes for you.

她给你做了些年糕。

5、boiled dumplings

英 [bɔɪld ˈdʌmplɪŋz]  美 [bɔɪld ˈdʌmplɪŋz]

水饺

例句:

The boiled dumplings are too hot to be eaten.

水饺太烫了,不能吃。

14个双鱼
  1. Spring Festival 春节  dumpling 饺子  rice dumpling汤圆  fish鱼  chicken 鸡肉

  2. Dragon Boat Festival 端午节  traditional Chinese rice-pudding粽子

  3. .Mid-Autumn Festival  moon cake 月饼

求采纳啊~~~绝对正确。如有疑问可继续追问。