五年级英语书下册第六单元课文翻译

晴晴知识加油站

Look at those pandas.

看那些熊猫。

What are they doing?

它们正在干什么?

ha-ha. They're having lunch! They are so cute.

哈哈。它们在吃午饭!它们真可爱。

Oh, yes! They like bamboo.

噢,是的!它们喜欢竹子。

What's that little monkey doing?

那只小猴子在千什么?

It's playing with its mother!

它在和它的妈妈玩耍!

Do you see the elephant?

你看见大象了吗?

Yes! Look at that. That elephant is drinking water.

是的!看那,那只大象在喝水。

这部分内容主要考察的是一般疑问句的知识点:

一般疑问句的结构有两种,第一种是含be动词或情态动词的一般疑问句,其结构为:be +主语+其它部分,或者是情态动词+主语+动词原形+其它部分。这一结构的肯定回答是"Yes ,主语+be或者情态动词”,否定回答是:“No ,主语+be或者情态动词+not"。

第二种是含行为动词的一般疑问句,其结构为:助动词+主语+动词原形+它。这一结构的肯定回答是"Yes,主语+ do或者does" ,否定回答用"No,主语+do或者does not"。

want采纳
Amy:Mum,look! Lingling has go t some interesting photos.
埃米:妈妈,看!玲玲有一些有趣的照片。
Ms Smart:Can I see them,Lingl.ng?。
斯玛特女士:我可以看看它们吗,玲玲?
Lingling:Of course.
玲玲:当然。
Lingling:They are photos of me and my family in China. This isⅪnjiang.lt's in the west of China. I wen there last year.
玲.玲:它们是我和我的家人在中国的照片。这是新疆。它在中国的西部。去年我去了那里。
Amy:Did you go with your parents?。
埃米:你是和你父母一起去的吗?
Lingling:Yes,l did. We stayed with my grandma for a week in China.
玲玲:是的,我是和我父母一起去的。我们和我(外)祖母在七月一起待了一个星期。
Ms Smart:The mountains are really beautifll.
斯玛特女士:这些山真的很美。
Lingling:This is Hainan.lt's in the of China.
玲玲:这是海南。它在中国的南部。
Amy:Who is this?
埃米:这是谁?
Lingling:lt's my uncle.He lives there with his three children. My cousins visit Beijing every year.
玲玲:是我叔叔。他和他的三个孩子住在 那里。我的堂弟们每年都游觅北京。
Ms Smart:Oh yes,l remember! l met them in June They're Li people.
斯玛特女士:哦,是的,我记得!我在六月 见过他们!他们是黎族人。