30分,请高手帮忙翻译下这3个句子

Inmanyoldersystems,particularlythoseofthe'directtranslation'typethecomponentsofanalys... In many older systems, particularly those of the 'direct translation' type the components of analysis, transfer and synthesis were not always clearly separated.

Some of them also mixed data (dictionary and grammar) and processing rules and routines. Later systems have exhibited various degrees of modularity, so that system components, data and programs can be adapted and changed without damage to overall system efficiency.

A further stage in some recent systems is the reversibility of analysis and synthesis components, i.e. the data and transformations used in the analysis of a particular language are applied in reverse when generating texts in that language.

-----------------------------------------------------
这是一段话,摘自《机器翻译简史》,下面是一些可能用到的术语缩写:
MT=Machine Translation 机器翻译 TL=Target language目的语 SL=Souce language源语

请不要把用软件翻的译文直接贴上来哦,高手帮帮忙,先谢谢咯!
回 言青咬鹅 & thedyrcv :
【Nein. Ich bin ein Student. Zurzeit beschäftige mich mit der Aufnahmeprüfung für Master. Wir haben wenig Zeit, was auf die Prüfung vorzubereiten. Also musste ich um Hilfe bitten...】
andychewbj
在许多较旧的系统中,尤其是那些‘直译’型的分析、转换及合成的系统元件,通常都没有明确的区分。
其中有些还将数据(词典和语法)与处理规则及程序混为一体。随后的系统呈现不同程度的模块组合性,因此,可以对系统元件、数据及程序进行改编与更换而
不影响整体系统效率。
在一些最近的系统中有更进一步的功能,分析和合成元件可以颠倒运行,就是当在分析个别语言并生成文本时,其数据及转换是反向运行的。

【英语牛人团】
来自:求助得到的回答
thedyrcv
麻烦高手逐一解答啊~~感激不尽! 天堂之夜 Oh What a Night! Oh 和你相遇3个月初吻未满30天 Oh Yeah! 度过冬天 Ah-ha 为夏末的思念唱首
言青咬鹅
你在单位上班啊? 平时不认真学习都干嘛去了?
qu...1@163.com
在很多老系统中,特别是那些直译类型的成分,解析、翻译和综合一直都区分不明显

其中一些还是混合的数据(词意和语法),以及处理规则和常理。以后的系统展示了各种程度的模块性,所以系统元件,数据及系统可以通用,转换,也不会破坏整体系统的功效

在一些最近系统中达到的更远阶段是,成分的解析和综合程序可逆。例如,在分析特定语言时,数据转换将反过来使用,适用于特殊的语境。