be good to 和be good for的区别是什么

harrydou15
be good to 英[bi: ɡud tu:]美[bi ɡʊd tu] 词典:对…好,对…很慈善 网络:对??好; 对……友好; 对…好 be good for 英[bi: ɡud fɔ:]美[bi ɡʊd fɔr] v.值得,有效; 利于 网络:有好处; 对…有好处; 对...有好处
萬哩挑壹
知道合伙人教育行家
校英语竞赛第一名

be good to
英[bi: ɡud tu:]美[bi ɡʊd tu]
词典:对…好,对…很慈善
网络:对??好; 对……友好; 对…好

be good for
英[bi: ɡud fɔ:]美[bi ɡʊd fɔr]
v.值得,有效; 利于
网络:有好处; 对…有好处; 对...有好处

例句
1 Why can't she be good to her sister?
为什么她不能对她姐姐好点?
2 Do I like working with this partner, and will he/ she be a good contributor to my board and company?
我喜欢与这位合伙人一起工作吗,他/她将来能对我的董事会和公司有所贡献吗?
3 Reporting really can be good for the environment.
报告确实可以有利于环境。
4 Oh great! That'll be good for Fergus.
哦,太棒了!那将对弗格斯很有利。
AWoo_Show
be good at / be good with /
be good to / be good for
be good 后接不同的介词,表达的意思也不同.
1)be good at 意为“擅长……”,后接名词、代词或ving形式.例如:
I’m good at playing chess.
我擅长下象棋.
2)be good with意为“灵巧的;与……相处得好”.例如:
She is good with her hands.
她手很巧.
He is very good with the children.
他与这些孩子处得很好.
3)be good to意为“对……友好”.例如:
My friend was good to me when I was ill.
我生病时我的朋友对我关怀备至.
4)be good for意为 “对……有好处”.例如:
Eating more vegetables is good for your health.
多吃蔬菜对你的健康有好处.