谁能给我翻译翻译?急急急!!!

男孩:悠悠不知何许人也,亦不详其姓字,因读陈子昂“念天地之悠悠,独创然而泣下”句,感时之好,因以“悠”为号焉!悠悠生五年,于村中玩耍,忽一人至,谓其父曰:此女聪慧,若未见... 男孩:悠悠不知何许人也,亦不详其姓字,因读陈子昂“念天地之悠悠,独创然而泣下”句,感时之好,因以“悠”为号焉!
悠悠生五年,于村中玩耍,忽一人至,谓其父曰:此女聪慧,若未见《诗》《书》,惜矣……言乞不见。其父大惊,遂送私塾知诗书矣……
复豆蔻年华,入中学,师皆爱之。然一日,悠于课堂酣睡,师指之曰:何于吾课堂酣睡耶?悠从对曰:师之业,吾已烂熟耶,复听之,亦老生常谈也……师摇首,苦笑而去……
时有好事者闻之,问师曰:先生何故闻其言而摇首,复苦笑去耶??
先生对曰:悠悠少聪,博文而强记,此吾叹服。然敏而少学,心之不专,吾故摇首也!子不闻,学而时习之乎?前者,悠闻道,今吾复讲,其酣睡,复多日,必忘矣,是以吾苦笑而去也……
后悠闻其言,乃深知己之不知,遂发奋向学。复三年,入重点中学……
养鱼的l
悠悠,不知道是哪里人也不知道他具体姓名,由于读到陈子昂的“念天地之悠悠,独创然而泣下”一句感慨,所以号“悠”。
悠悠五岁时在村子里面玩耍,忽然有一个人来了对他父亲说“:这个小女孩很聪明敏慧,若果不读《诗》《书》,很是可惜~说完就不见了。悠悠的父亲很惊讶,于是送悠悠去私塾学习诗书~
到了豆蔻年华,悠悠上了中学,老师都很喜欢她。然而有一天,悠悠在课堂上睡觉,老师指着她问”为什么在我的课上睡觉?”悠悠对答:老师教的东西,我早已经烂熟于心,再听就是老生常谈了~老师摇头,苦笑离去。
当时有多事之人听说了,问老师:老师为什么听了她的话摇头,又苦笑着离开呢?
先生说:悠悠小的时候就聪明,阅读广泛记忆佳,这让我叹服。可是聪明却很少学习,用心不专,因此我摇头!你没听说过,学习要经常温习吗?之前,悠悠学习过,如今我又说,她却睡觉,时间一久,一定会忘记,因此我苦笑着离开。
之后悠悠听说老师的话,才深刻了解到自己的不足,于是发奋学习。又三年之后,进入了重点中学。

希望满意~~~~~~~~~~
丘文涯
问孔子
追问
快点说吧!谁能告诉我呀!!!
追答
不知道那个鸟东西,不知道他的姓什么鸟..读书读“念天地之悠悠,独创然而泣下”句,感情很好...
以后就叫"悠"了,,
起眼绝家动神0E
Boy: yo-yo u.s.ambassador, also don't know its name is unknown, for reading ChenZiAng "word read of heaven and earth, original however long qi under" sentence, when feeling good, because "leisurely" as the number how!

Leisurely born five years, YuCunZhong play, suddenly one to, call his father yue: the female intelligence, if not see the poems "book", pity do... Speech Kilimanjaro was missing. His father in great surprise, hence send xue know fuhai yi...

After the middle school time, cardamom, teacher likes. But one day, leisurely in class, the teacher refers to the sleeping in my class how yue: "deep sleep? Leisurely from the yue: division of industry, I have transformational yeah, after hearing, also cliche-cliche also... First, wry smile and wave t go to...

When the interloper smell, ask teacher yue: Mr. Why I shake head, smell complex wry smile to "??

For yue: Mr. Bowen and less leisurely aristocracy, exact memorization and the us gasp in admiration. But susceptibility and less learn, the heart is evil, we therefore wave first also! Son not smell, learning makes the? The former, leisurely way, today we smell complex speak, its deep sleep, after many days, will forget yi, is my wry smile and go...

After he spoke, and that is deep deathraid I smell the bosom friend, hence strenuously learn from those who know. After three years, the key middle school...
追问
我要的是汉语!
ok?
快有那位智人帮帮我呀!!!
追答
Oh my God    I will not
娇子夫人
Boy : know who it was also unclear its surname, that was reading "the sky and earth forever last, the original but sobs, the". for the "easy" the number is five years. it was born in the village, and a man to his father. : this is the intelligence, if the the book of poetry, but... that... that's not a great shock. his father, who sent private school are known to be back in the secondary school, Teacher lovesflowerlike bloom. then one day, an easy time in class, the master of
小个性男孩
孔子不知道 他怎么懂现在的汉字
gascan
这是一个现代人仿写的古文,功底很扎实,文采不错,翻译如下:
江湖中,有一个叫悠悠的人,不知是哪里人,也不知道真名是什么。也许是喜欢古诗人陈子昂的诗句“念天地之悠悠,独怅然而涕下”,很有共鸣,所以外号叫“悠悠”吧!
悠悠5岁的时候,正在村里过家家呢,突然不知哪里冒出来一个白胡子老头,跟她老爹说:这疯丫头很聪明,要是不好好培养,就可惜这么好的资质了。说完就闪人了。她老爹吃了一惊,赶紧把丫头送到村办小学,开始9年义务教育。
转眼到了十几岁,进了初中,老师们都很喜欢她。可是有一天,悠悠童鞋居然在课堂上钓鱼,老师一个粉笔头就扔过来了,说:悠童鞋,你怎么能在课堂上睡觉觉捏?悠悠童鞋从容滴强词夺理道:老大,你的课我已经预习加复习,早就搞定了,再听,简直是浪费青春,浪费生命,浪费表情啊!老师摇摇头,苦笑一声,黯然离去!
有个八卦的家伙听说后,就问老师:老大,你听了悠悠的狡辩,为什么苦笑走人呢?
老师意味深长滴说:悠悠这丫头从小就聪明,记忆力也好,我很欣赏。但是她总是吃老本,仗着聪明,就不下功夫,让我很纠结啊!老子曾经曰过,学完了要经常复习啊!悠悠虽然学完了,但是上课钓鱼,不好好复习,时间长了,这丫头肯定会把知识点又忘了。这丫头意识不到这一点,所以我无奈苦笑啊!
这个八卦童鞋还是个传话筒,又把老师的话告诉悠悠了。悠悠一听,才知道自己不知道,于是横下心来,默默努力。三年之后,果然考上了重点高中。。。。。