文明用英文怎么说

生活家马先生

文明的英文:

一、civilization

英 [ˌsɪvəlaɪˈzeɪʃn]   美 [ˌsɪvələˈzeɪʃn]

n.文明社会;文明,文化;开化,教化;修养

The Victorians regarded the railways as bringing progress and civilization.

维多利亚时代的人认为铁路带来了进步和文明。

二、culture

英 [ˈkʌltʃə(r)]   美 [ˈkʌltʃɚ]

n.文明,文化;养殖;[生物学](微生物等的)培养;修养

vt.培植,培养

Not having a high state of culture and social development.

没有文明和社会发展的高度水平。

扩展资料

反义词:

一、incivilization

英 [ɪnsɪvɪlaɪ'zeɪʃən]   美 [ɪnsɪvɪlaɪ'zeɪʃən]

n.不文明,野蛮

In the recent years, All kinds of media has numerous reports on the phenomenon of tourists 'incivilization and missing morality. The academy is also no lack of research about the phenomenon of tourists' moral weakening.

近年来,各种媒体关于旅游者出游中不文明和缺失公德的现象的报道屡见不鲜,学术界也不乏关于旅游者道德弱化的研究。

二、barbarism

英 [ˈbɑ:bərɪzəm]   美 [ˈbɑ:rbərɪzəm]

n.野蛮状态或行为;不规范的词或表达方式

The terrorist action has been condemned as an act of barbarism and cowardice.

人们谴责那恐怖主义行径是野蛮和懦弱的行为。

晓婧晓如
civilization 名词的“文明” civilise 动词:使文明 不过抱歉,我不会打音标。
lotusviolet
civilization 名词
civilized 形容词
百度网友79fb0e5
civilization (类似于人类文明的感觉)

如果你指的是礼貌则是,politeness
蒲公英的浪花
civilization
其实个人认为你查字典应该能更快解决这个问题