覅的读音是什么?

小李教育空间

覅的读音是fiào。

释义:〈方言〉不 要。

相关词汇

覅得 [ fiào de ]

指“不知道”“不晓得”。

扩展资料

覅,吴语合成字,不要的意思,吴语区通用。方言(吴语地区通用):fiau(绍兴话、苏州话、无锡话、常州话、衢州话、上饶话等)、viau(上海话、南通话)和fai(温州话),属于合成字。

吴语(江浙地区通用):由“勿”与“要”紧缩而成,表“勿要”之意,音为“弗要”的合音(在温州话中为“弗爱”合音)。在吴语中“弗”表示否定,相当语汉语普通话“不”的意思,“弗要”用吴语拼音注音为“feh iau”(veh iau) ,连读之后变成“fiau”(viau)。

吴语方言字中的合成字,意思是不要。最早出现于吴语小说《海上花列传》中。

例:今朝是超市打折个日脚,覅错过特价!

机会难逢覅错过。