《风筝与风》粤语谐音

发音最好标准点的。我不想辱没我的偶像。而且要好学点的... 发音最好标准点的。我不想辱没我的偶像。而且要好学点的 展开
匿名用户
Gill:冇灯 背影怎可上路 如冇云 天空都唔觉高   我与佢 若似天生一对 多么好 单手怎可以抱 我怕喺平地掼直   乜人伴我 冒险跳落爱河 乜人都要一对 就系手挽手出咗错   Sa:(想多姿多彩怎会一个)   Gill:又试嗰可一个   当风筝遇上风 就系快活嘅痛 仍能乘著狂风 天空中爱得英勇   有咗佢就算喊 仍然流露著笑容   Sa:当风筝冇风 一颗心也都好重 乜人能嚟做微风 唔必管我嘅轻重   冥冥中遇上佢省过爱嘅天空 倦极也唔痛   Sa:有痛苦都只因拥有啩 会枯萎都只因收过花   有过佢 未算天生一对 都唔差 迫真个相爱过    风筝与风
嗰眼水还未算假 乜人伴我 冒险跳落爱河   乜人都要一对 就系手挽手出咗错   Gill:(想多姿多彩怎会一个)   Sa:又试嗰可一个 当风筝遇上风   Gill:(点地痛)   Sa:就系快活嘅痛 仍能乘著狂风   Gill:(仍然学会英勇)   Sa:天空中爱得英勇 有你佢就算喊   Gill:(喊过)   Sa:仍然流露著笑容   Gill:(更欢容)   Sa:当风筝冇风
Gill:(佢肯制抱拥)   Sa:一颗心也都好重 乜人能留喺微风   Gill:(唔好计都重)   Sa:唔必管我嘅轻重 冥冥中遇上佢   Gill:(有乜人)   Sa:省过爱嘅天空   Gill:(呢样勇)   Sa:倦极也唔痛   Gill:当风筝遇上风   Sa:(唔理吹得多痛)   Gill:就系快活嘅痛 仍能乘著狂风   Sa:(狂风里也活得英勇)   Gill:天空中爱得英勇 有你佢就算喊   Sa:(若能遇上所爱)   Gill:仍然流露著笑容   Sa:(我会唔分轻重)   Gill:当风筝冇风   Sa:(唔怕沿路跌碰)   Gill:一颗心也都好重 乜人能留喺微风   Sa:(乜人怕痛有佢顶档跌唔痛)   Gill:唔必管我嘅轻重 冥冥中遇上佢   Sa:(有风筝)   Gill:省过爱嘅天空 倦极也唔痛   Sa:(便有风)。