格式化要重装windows?

没文化的大脑袋CU

更新1:

唔知点解我只系上紧msn同上紧网 个windows工作管理员都话我处理紧40几个程式- -

如果你本身个windows系装系c盘
咁格式化个c盘就会冇左个windows了.... 要重新装过. 2010-04-10 23:17:25 补充: 40几个程式系正常既....只要CPU系00就可以... 除左一个"System Idle Process"
完全冇开程式状况下应该系99%.
你咁问得即系唔明咩叫『格式化』。 Format
格式化一个磁碟,即系洗清光所有存在的东西,重新黎过。所以如果你个c:系指个windows系统,有乜辨法唔要重装?? 又如果你唔想重装,咁只好backup左个c:,格式化完又restore翻入去?? 咁即系冇意思。又或者你有只之前做过o既backup,你就咁restore已经洗清c:,唔使专登做一次格式化。 咁其实你点解要格式化呢??系咪中左毒??如果系要用格式化呢招去清佢,你系冇辨法唔装一次。
Depends on where you install the Windows when you got your PC. Some people might install on different partition (e.g. D:) otherwise 100% YES sorry