印度附近的国家有哪些

厹茂振I

印度附近的国家有:中国、巴基斯坦、不丹、尼泊尔、孟加拉国等。
1、中国
中国,以华夏文明为源泉、中华文化为基础,是世界上历史最悠久的国家之一。中国各族人民共同创造了光辉灿烂的文化,具有光荣的革命传统。
2、巴基斯坦
巴基斯坦伊斯兰共和国,简称“巴基斯坦”,意为“圣洁的土地”、“清真之国”。95%以上的居民信奉伊斯兰教,是一个多民族伊斯兰国家。国语为乌尔都语。
3、不丹
不丹王国(英语:KingdomofBhutan;藏语拼音:Zhugyü),简称“不丹”,位于中国和印度之间喜马拉雅山脉东段南坡(属青藏高原南底)。
4、尼泊尔
尼泊尔联邦民主共和国(英语:FederalDemocraticRepublicofNepal),简称尼泊尔(Nepal)。是南亚的内陆国,在喜马拉雅山南麓,北邻中国,其余三面与印度接壤。
5、孟加拉国
孟加拉人民共和国,简称“孟加拉国”,南亚国家,位于孟加拉湾之北,东南山区一小部分与缅甸为邻,东、西、北三面与印度毗连。