问一道题 -----________and i will get the work finished.

-----________andiwillgettheworkfinished.AHaveonemorehourBonemorehour这题的答案选B。为什么不选A呢。A... -----________and i will get the work finished.
A Have one more hour B one more hour
这题的答案选B。为什么不选A呢。A不是祈使句吗!不就刚好构成祈使句+and+陈述句吗
dreambliss
one more hour and 是一种特殊结构,表示含蓄的条件。整个句子其实是一种含蓄条件句,相当于if there is one more hour, i will get the work finished. 再有一小时,我就能完工。
类似的还有:One more word and I will knock you flat. (再多说一句我就揍扁你)
Two more minutes and you will know the result. (再有两分钟你就知道结果了)

之所以不选A,是因为祈使句的对象是别人,have one more hour 是要求别人得到一两个小时。 让别人获得一个小时,然后自己就能完成工作———这说的通吗?