Windows盗版软体的受害者。

清宁时光17

更新1:

其实我已经搞掂
check左好多方便...呢个方法都唔错!! 要整走右下角出现「你可能已经成为盗版软体(windows)的受害者」个logo
就要删除wgalogon
设在下列地点: 开始\执行\输入(regedit) HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\microsoft\\Windows NT\\CurrentVersion\\Winlogon\\Notify\\WgaLogon删除它

如果你系正版既 咪去返Microsoft个网Check一次 Check返正版就冇事 番版就可以用Loader:)
用windows Loader 防毒可能话有毒 唔洗理
我两年前部旧机都试过咩盗版软体受害者,但之后电脑中毒﹙几个月整一次电脑,谂谂下叫老豆买过部新既,因为部机已经用左三年半- -﹚买过部新既就冇事了.. 我觉得第一个回答回答得几详细,比埋第二个回答既资料网你睇:)
朋友
如果你觉得唔理唔舒服的话
咁就要去买只正版windows装上去
XP要港元900元
又或者学一啲人咁下载一个破解档去安装
不过咁做可能会触犯了版权法
所以唔建议你咁做. 2012-01-30 00:32:21 补充: 如果你是用WIN7的话
就去睇下网友T.M.的解答
.knowledge.yahoo/question/question?qid=7011122700669

浙江启扬智能科技有限公司