求解一道高中化学题(自由能)

帮我看一下example2的两个小问咋做...谢谢大家!图片发不了手打:Example2:(a)Calculatetheentropychangewhichaccompa... 帮我看一下example 2的两个小问咋做...谢谢大家!
图片发不了 手打:
Example2:(a) Calculate the entropy change which accompanies the melting of ice.The enthalpy of fusion of ice is 6.0kJ per mol.
(b) Calculate the entropy change which accompanies the boiling of water. The enthalpy of vapourisation of water is 44.0 kJ per mol.
wuhan天天向上
本题涉及冰的融化平衡,及水的汽化平衡,当平衡时,自由能变为0
由吉布斯公式:
△G = △H - T△S = 0 得:
△H / T = △S
所以:
对(a) : T = 273K,△S = 6.0 *1000/ 273 = 21.98 (J/mol K)
对(b) : T= 373K,△S = 44.0 *1000/ 373 = 117.96 (J/mol K)
匿名用户
题目呢?没有题目怎么做
油驴牌00b05
题目呢...